Κατασκευή ιστοσελίδων φιλικές σε ΑμΕΑ σύμφωνα με το πρότυπο WCAG 2.0

Tι είναι το Πρότυπο WCAG 2.0;

Το πρότυπο W.C.A.G (Web Content Accessibility Guidelines), καθορίζει τους κανόνες και τις παραμέτρους ώστε μια ιστοσελίδα να χαρακτηρίζεται ως φιλική για ΑΜΕΑ. Η ύπαρξη μιας τέτοιας ιστοσελίδας διευκολύνει της πρόσβαση σε ανθρώπους με ειδικές ανάγκες , οι οποίοι μπορούν να πλοηγηθούν στην ιστοσελίδα σας με εύκολο τρόπο.

Η συμμόρφωση με τις οδηγίες για την προσβασιμότητα του Περιεχομένου για τον Παγκόσμιο Ιστό της Κοινοπραξίας για τον Παγκόσμιο Ιστό (W3C) προσδιορίζεται σε τρία επίπεδα: Α, ΑΑ και ΑΑΑ (αναλόγως με το ποιοι ορισμοί ελέγχου ικανοποιούνται και την προτεραιότητα αυτών).

Για παράδειγμα:

  • Για άτομα με τύφλωση ή μειωμένη όραση, οι ιστοσελίδες θα πρέπει να διαθέτουν φωνητική ανάγνωση των κειμένων και των εικόνων, καθώς και αυξομείωση του μεγέθους της γραμματοσειράς και εναλλαγή χρωματικού υπόβαθρου (με αντίθεση χρωμάτων – Contrast ή εντελώς ασπρόμαυρο)
  • Για άτομα με κώφωση ή μειωμένη ακοή, αν υπάρχει ακουστικό περιεχόμενο θα πρέπει να συνοδεύεται από γραπτό κείμενο.

 

Η εταιρεία μας αναλαμβάνει:

Με σεβασμό στα άτομα με αναπηρία, αλλά και στις επιχειρήσεις που θέλουν να προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα στους επισκέπτες τους, κατασκευάζουμε ιστοσελίδες που ανταποκρίνονται σε όλες τις σύγχρονες ανάγκες μιας επιχείρησης και παρέχουν πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό τους από ανθρώπους με προβλήματα όρασης ή/και κινητικότητας.

Ουσιαστικά λαμβάνουμε τα παρακάτω χαρακτηριστικά υπόψιν ώστε μια σελίδα να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του προαναφερθένος προτύπου:

  • Να περιλαμβάνει αυξομείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μετατροπή του περιεχομένου σε απλή διάταξη (χωρίς μορφοποίηση, φωτογραφίες, βίντεο, κλπ.)
  • Χρήση εναλλακτικών κειμένων σε φωτογραφικό περιεχόμενο
  • Μετατροπή του περιεχομένου από έγχρωμο σε ασπρόμαυρο

Εκτός από τα προαναφερόμενα χαρακτηριστικά μπορούμε να προσθέσουμε και τις εξής δυνατότητες:


  • Φωνητική ανάγνωση κειμένων
  • Πολυγλωσσικό περιεχόμενο
  • Πλοήγηση στο μενού μόνο με συντομεύσεις του πληκτρολογίου

Ζητήστε μας τώρα να σας κάνουμε μία δωρεάν προσφορά για τη συμμόρφωση της ιστοσελίδας σας με το πρότυπο WCAG 2.0, συμπληρώνοντας τη φόρμα αίτησης συνεργασίας

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση της Gotoweb.

Copyright 2015 © Gotoweb.